mark lippe piano

Mark Lippe

Mark Lippe studeerde o.a. orgel, kerkmuziek, en koor- en orkestdirectie aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam, waarna hij zijn mastertitels behaalde aan het Utrechts Conservatorium. Daarnaast volgde hij diverse masterclasses. Momenteel is Mark werkzaam als dirigent bij COV Bennekom, Haarlems Bachensemble en het Goudsch Kamerkoor. Hij doceert aan het Utrechts Conservatorium en is cantor-organist in de Oud-Katholieke Kerk te Gouda. Daarnaast is Mark actief als kamermusicus. Hij is pianist bij het Léman Ensemble en vormt samen met Hartini van Rijssel (viool) het vaste duo Hartvoordemuziek. In 2013 gaven zij concerten o.a. tijdens een tournee in Indonesië en Cambodja. Mark liet zich coachen door Bart van de Roer, pianist van het Storioni Trio en studeert thans bij Henry Kelder.

Meer over Mark Lippe

Mariëlle Rijkaart

Mariëlle studeerde bij Herre-Jan Stegenga en Ad van Dongen aan het Rotterdams Conservatorium. In juni 2010 behaalde zij haar Mastertitel. Sindsdien concerteert zij met diverse kamermuziekformaties en als solist. Samen met Bessim Hoti van Scapino Ballet Rotterdam voerde Mariëlle verschillende malen de choreografie Leading Edge van Ed Wubbe uit. Een duo voor dans en cello op muziek van J.S. Bach. Hoogtepunten waren optredens tijdens de Wereldtentoonstelling in Sjanghai en de live op televisie uitgezonden opening van de Uitmarkt Amsterdam. Sinds 2007 speelt Mariëlle bij Sinfonia Rotterdam. Ook is zij als continuo-celliste verbonden aan de Laurens Cantorij Rotterdam. Daarnaast werkt zij geregeld als remplaçant voor het Nederlands Kamerorkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.
Het instrument dat zij bespeelt is gebouwd door Jaap Bolink en wordt haar ter beschikking gesteld door het Nederlands Muziek-instrumenten Fonds. Mariëlle heeft een grote passie voor lesgeven. Naast een lespraktijk in Gouda doceert zij sinds 2011 cello aan de Havo voor Muziek en Dans en vakdidactiek aan het Rotterdams Conservatorium.

Meer over Marielle Rijkaart
hartini van rijssel viool

Hartini van Rijssel

Hartini studeerde in de vooropleiding conservatorium bij Chris Duindam en de bachelor volgde ze bij Ilona Sie Dhian Ho en Florian Donderer. Ze vervolgde haar studie bij Wouter Vossen en Tinta von Altenstadt. Ze nam regelmatig deel aan kamermuziekacademies en masterclasses bij o.a. Kati Sebestyen, Gwendolyn Masin en Sarah Kapustin. Sinds december 2014 studeert ze 'Master of Music' aan het Utrechts Conservatorium bij Chris Duindam. Hartini heeft een lespraktijk in Gouda en Den Haag. Ze geeft les op de Plaswijckschool en aan huis. 's Zomer geeft Hartini graag les aan kinderen in Azië. Hartini speelt vast bij het Noordpoolorkest dat in juni 2014 op Pinkpop stond. Ze is de oprichtster van het Léman Ensemble en initiatiefneemster van de concertserie. Sinds kort volgt Hartini improvisatie-les.
Hartini bespeelt een viool van de Italiaanse vioolbouwer Maggini (uit ± 1600).‚Äč

Meer over Hartini van Rijssel